Therapie

ina-rademaker-therapie-assen-rolde

Als je er zelf niet uitkomt

Deze site is een handreiking voor als je een therapeut of psycholoog zoekt, omdat je er zelf even niet meer uitkomt. Je zit met vragen of klachten die er voor zorgen dat je vast zit. Dat kan van alles zijn en je wilt er zo snel mogelijk van af. Je wilt je weer prettig voelen en je aandacht richten op de leuke kanten van het leven. Maar soms staat een probleem of klacht dit in de weg.

Inzicht

Ieder mens heeft zijn/ haar eigen levensverhaal. Je verhaal geeft zicht op hoe je in het leven staat. Al je herinneringen, ervaringen, gedachten en gevoelens worden in de vorm van een verhaal in je geheugen geordend en opgeslagen. Dat doe je al vanaf je kindertijd.

Hierdoor trek je onbewust een conclusie over je eigen leven, waarmee je tevreden of ontevreden bent. Op latere leeftijd kan dit zorgen voor psychische klachten, zoals een niet te verklaren ontevredenheid of depressiviteit.

Door je verhaal te vertellen leer je de rode draad in jouw leven herkennen. Je gaat je waarden en valkuilen ontdekken. Ik help je inzicht te krijgen in wat je hindert.
Middels gesprekken gaan we op zoek naar een nieuw perspectief. Naar een andere, betere kijk op alles. Een perspectief dat past bij wie jij ten diepste bent.

Soorten klachten en vraagstukken

Naast behandeling van angstklachten en depressiviteit heb ik veel ervering met onder andere de volgende klachten:

Angsten
Hele sterke angst gaat belemmerend werken en tast je concentratie aan. Ik help je om je innerlijke rust terug te vinden.

Burnout en Reïntegratie
Bij een burnout is je accu leeg en heb je even liever niets meer te maken met werk en collega’s. Samen gaan wij de stress-veroorzakende situaties inventariseren en als therapeut help ik je beter te leren omgaan met stress.

Depressie
Veel depressieve mensen denken, dat ze weinig aan hun omstandigheden kunnen veranderen, als er al sprake is van enige puf om tot actie te komen. Juist daarom is het belangrijk om tijdig hulp te zoeken.

Levensvragen en zingeving
Het leven gaat niet altijd zoals je voor ogen had. Of wellicht had je niet echt uitgestippelde ideeën over je leven, maar je weet wel dat dit – zoals het nu gaat- ‘het niet is’. In therapie kun je samen met mij een heleboel inzicht en helderheid krijgen over wie jij nou eigenlijk diep van binnen bent en wat je wilt.

Relatieproblemen
Iedere relatie kent zijn ups en downs. Maar soms lijkt het alsof de downs hardnekkiger worden en de goede momenten steeds minder terug komen. De balans is weg. Tijdens de therapie onderzoeken we wat er is misgegaan en hoe jullie opnieuw naar elkaar kunnen toegroeien.

Rouwverwerking
In ieders leven komt er een moment van verlies. Dat kan zijn het verliezen van een dierbare, je baan, je gezondheid of je huwelijk. In onze gesprekken zullen we er op focussen hoe we je verlies een plaats in je leven kunnen geven.

Stress
Ik kan je begeleiden terug in balans te komen middels stresstherapie, ook wel stressmanagement genoemd.

Trauma’s
Het verwerken van een trauma vereist absoluut een voorzichtige, steunende aanpak in een veilige omgeving, waarin je stap voor stap wordt geconfronteerd met aspecten van de gebeurtenis.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan gerust even contact met mij op.

Ina Radstaak
Geregistreerd bij NFG en RBCZ


Ik ben aangesloten bij:

nfg-rbcz
Therapie Assen
Ina Radstaak is gediplomeerd therapeut en gecertificeerd EFT-relatietherapeut met praktijk in Rolde bij Assen. Ze is geregistreerd bij de NFG en RBCZ.

Ervaringen van cliënten
"Ik voelde mij snel bij Ina op mijn gemak." Lees verder...
Ik ben ook aangesloten bij:

therapiepsycholoog relatietherapeuten
Therapie Assen
wordt gewaardeerd met 5 uit 5 sterren op basis van 5 reviews
Therapie Assen
Landschrijverlaan 41
9451 KT Rolde
Route naar mijn praktijk
Top