Trauma therapie Assen

trauma-therapie-assen-rolde

Wat is een trauma?

Een trauma ontstaat bij een ingrijpende ervaring zoals geweld, beroving of een zwaar ongeluk. Deze ervaring zorgt voor een breuk in je bestaan en daarmee in je identiteit. Dit gaat gepaard met hevige angst, hulpeloosheid en vooral machteloosheid.

Vaak verdwijnen de symptomen na verloop van tijd. Het lukt echter niet iedereen om de vreselijke ervaring op eigen krachten te verwerken.

Soms lijkt het erop dat je de ervaring verwerkt hebt en dan ineens kan er een aanleiding zijn, hoe miniem ook, waardoor je last krijgt van concentratie- en slaapproblemen.
Je schrikt sneller, wordt rusteloos en prikkelbaar. In je dromen komt de traumatische gebeurtenis steeds opnieuw terug en overdag krijg je last van flashbacks.

Begeleiding bij een trauma

Het verwerken van een trauma vereist absoluut een voorzichtige, steunende aanpak in een veilige omgeving, waarin je stap voor stap wordt geconfronteerd met aspecten van de gebeurtenis.

Alle gevoelens mogen er zijn en geuit worden. Je leert omgaan met je angst, woede, wanhoop en vooral: je verdriet. Daarnaast is er ruime aandacht voor de vraag en het ongeloof hoe dit jou heeft kunnen gebeuren.

Hierna kan het proces van loslaten ontstaan, gevolgd door het zoeken van nieuwe betekenis en opdoen van ervaringen die houvast bieden.
Een trauma tekent niet alleen je leven, na een goede verwerking zul je ook groei ervaren. Wellicht kwetsbaarder, maar tegelijk ook sterker!

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan gerust even contact met mij op.

Ina Radstaak
Geregistreerd bij NFG en RBCZ


Ik ben aangesloten bij:

nfg-rbcz
Therapie Assen
Ina Radstaak is gediplomeerd therapeut en gecertificeerd EFT-relatietherapeut met praktijk in Rolde bij Assen. Ze is geregistreerd bij de NFG en RBCZ.

Ervaringen van cliënten
"Ik voelde mij snel bij Ina op mijn gemak." Lees verder...
Ik ben ook aangesloten bij:

therapiepsycholoog relatietherapeuten
Therapie Assen
wordt gewaardeerd met 5 uit 5 sterren op basis van 5 reviews
Therapie Assen
Landschrijverlaan 41
9451 KT Rolde
Route naar mijn praktijk
Top